Verzamelaars naar Kampioenschap in Rabat

Verzamelaars naar Kampioenschap in Rabat
De zevende editie van het Nationaal Filatelie- en Numismatiekkampioenschap, PHILEX Rabat 2024, werd zondag afgesloten met de deelname van honderden munt-, valuta- en postzegelverzamelaars die samenkwamen om hun hobby te delen.

Het evenement werd georganiseerd door de Rabat Philately and Numismatics Association, een non-profit culturele organisatie, en vond plaats van 23 tot 26 mei in het Agdal Cultural Center.

Volgens het persbericht van de organisatoren was er een ruimte gewijd aan concurrerende collecties postzegels en munten van zowel Marokkaanse als internationale deelnemers. Een aparte ruimte was gereserveerd voor verzamelingen die niet aan wedstrijden deelnamen en alleen werden tentoongesteld.

Voor het derde achtereenvolgende jaar omvatte het evenement ook een tentoonstelling van andere verzamelingen en beeldende kunst met betrekking tot postzegels, munten en nationaal erfgoed, gemaakt door kunstenaars, postzegelliefhebbers en verzamelaars van munten.

De tentoonstelling was een internationale aangelegenheid met deelnemers uit Marokko, Frankrijk, België, Portugal, Engeland, Italië, Rusland, Brazilië, India en Gabon en trok tussen de 2.000 en 3.000 bezoekers. Het evenement bood een platform voor liefhebbers en verzamelaars om hun collecties te evalueren en aan te vullen via een marktplaats die werd georganiseerd om het delen van kennis en expertise te bevorderen.

Bezoekers, waaronder zowel kinderen als beginners, profiteerden van educatieve workshops om hen kennis te laten maken met de hobby van het verzamelen van postzegels en munten. Deze sessies bevatten korte quizzen en symbolische geschenken om deelname aan te moedigen.

Het evenement omvatte ook verschillende presentaties door Marokkaanse en internationale experts op het gebied van filatelie en numismatiek. Op zaterdag was er een signeersessie voor gespecialiseerde literatuur over postzegels en munten.

Filatelie en numismatiek genieten een groeiende gemeenschap van liefhebbers in Marokko.

Filatelie ontstond halverwege de 19e eeuw, kort na de uitgifte van 's werelds eerste postzegel - de Penny Black - in Groot-Brittannië in 1840. De hobby won snel aan populariteit toen mensen de kunstzinnigheid en historische betekenis van postzegels uit verschillende landen begonnen te waarderen.

Ondertussen heeft numismatiek, het bestuderen en verzamelen van munten, oude wortels, met bewijzen voor het verzamelen van munten die teruggaan tot de Romeinse tijd.

Volgende lezen

Zeldzame middeleeuwse munt na 650 jaar weer terug in Coevorden
Bill Gross verkoopt enige complete VS postzegelcollectie

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.