Man koopt voor 2 miljoen dollar duurste postzegel ooit in VS

Man koopt voor 2 miljoen dollar duurste postzegel ooit in VS

13 november 2023.

In de Verenigde Staten is een zeldzame postzegel, de Inverted Jenny, verkocht voor 2 miljoen dollar (ongeveer 1,8 miljoen euro), waarmee het de duurste postzegel is die ooit in de VS is verkocht. Deze postzegel, uitgegeven in 1918, is beroemd vanwege een drukfout waarbij het afgebeelde vliegtuig ondersteboven staat. Van deze specifieke zegel zijn destijds slechts honderd exemplaren gemaakt.

Charles Hack, een 76-jarige postzegelverzamelaar, is de trotse nieuwe eigenaar van het exemplaar. In een interview met The Washington Post vertelt hij dat hij al sinds zijn jeugd bekend is met de Inverted Jenny, die hij beschouwt als de heilige graal onder de postzegels.

De Inverted Jenny maakt deel uit van een reeks zegels die destijds werden uitgebracht ter ere van het begin van de luchtpostdienst in de Verenigde Staten. Het opmerkelijke aan deze postzegel is dat door een fout tijdens het drukproces het vliegtuig op de zegel op zijn kop staat. Oorspronkelijk kostte een zegel destijds slechts 24 dollarcent.

Uw eigen postzegels verzamelen? Dat kan bekijk hier onze nieuwste uitgiften!

Volgende lezen

Kwartje geveild voor ruim een miljoen euro: 'Helemaal bizar'
Unieke middeleeuwse schat gevonden met metaaldetector in Hoogwoud

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.