75 jaar bloemenpracht gevierd met unieke postzegelcollectie

75 jaar bloemenpracht gevierd met unieke postzegelcollectie

Den Haag, 1 maart 2024.

Op de eerste dag van de meteorologische lente en bijna 75 jaar na de oprichting van de beroemde bloemententoonstelling in 1949, onthult PostNL een bijzondere postzegelserie genaamd 'Bloemenpracht 75 jaar'. Deze uitgave viert de geschiedenis en schoonheid van Nederlandse bloemenparken, hoewel het geen specifieke verwijzing naar Keukenhof bevat. Sandra Bechtholt, directeur van een vooraanstaand bloemenpark, en Noud Wegman, commercieel directeur van PostNL, presenteerden samen het eerste vel. Bechtholt deelde haar enthousiasme: "Dit jaar vieren we niet alleen met tentoonstellingen en activiteiten, maar ook met deze prachtige postzegels, die een charmante en blijvende manier bieden om speciale momenten te delen. Ze benadrukken hoe tijdloos en geliefd een handgeschreven bericht vanuit onze tuinen kan zijn, vooral met zulke feestelijke zegels."

Innovatieve postzegels met bloemontwerp: tulp, iris en narcis De 'Bloemenpracht 75 jaar' postzegelserie kenmerkt zich door een innovatief design waarbij elke postzegel is vormgegeven als een bloemblaadje met een driehoekige basis en een gekartelde cirkel. De postzegels tonen levendige afbeeldingen van typische voorjaarsbloemen - tulpen, irissen en narcissen - tegen een neutrale achtergrond, gerangschikt in een zesbladige bloem.

Het ontwerp van deze bijzondere serie komt van Maud van Rossum, een grafisch ontwerper uit Amsterdam. Ze koos ervoor om de verscheidenheid van het Nederlandse bloemaanbod te vieren door levendige kleuren te gebruiken, zoals de oranjerode tulp, de blauwpaarse iris en de gele narcis, die samen de diversiteit en schoonheid van onze bloementraditie weerspiegelen.

Uw eigen postzegels verzamelen? Dat kan, bekijk hier onze uitgiften!

Volgende lezen

Kwartje geveild voor ruim een miljoen euro: 'Helemaal bizar'

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.